De betekenis van tantra voor een liefde

Een lange tijd geleden kwam een vrouw en man enige tijd bij mij voor paar coaching omdat ze issues in hun relatie hadden. Ik coachte ze door het leren van tantra soms direct op wat niet lekker liep en ook indirect om zo de druk van de ketel te halen. Ze heelden, leerden en ervaarden samen nieuwe dingen en zo konden ze leuke en fijne herinneringen toevoegen aan de niet zo leuke issues in hun samenzijn. Het ging na verloop van tijd wat beter met ze want ze hadden inmiddels het nodige geleerd maar de afronding van de begeleiding die ik hen gaf was naar mijn idee nog niet in zicht.

Na enige tijd hield het contact wat ik met hen had plotseling op en ik kreeg ze per telefoon of email niet meer te pakken. Ik was geraakt en wat teleurgesteld omdat sommige mensen nou eenmaal een speciaal plekje in mijn hart krijgen omdat het erg klikt en zij waren er één van! Ik vond het jammer maar zo gaan die dingen soms. Toch dacht ik wel eens “Hoe zou het met ze zijn? Zou hun relatie stand houden en zouden ze het samen redden?” Dat was iets wat ik niet zou weten want ik had geen contact meer met ze en toch schoot deze gedachte zo nu en dan door mijn hoofd.

Je voelt hem al. Op een zonnige morgen tref ik buiten in mijn brievenbus een opvallend mooie enveloppe aan. Ik werd nieuwsgierig en bij het openen van de brief die hierin zat stonden de woorden “wij zouden het erg fijn vinden als je op onze bruiloft wilt komen”. BRUILOFT? Ik was verbaasd! Aan de ene kant was ik verbaasd omdat ik dacht niets meer van ze te horen en aan de andere kant omdat dit betekende dat hun relatie zo goed ging dat ze deze verbindende stap durfden te zetten! Naast de verbazing die ik voelde en waar ik even van moest bekomen voelde ik me ook vereert dat ik op deze speciale dag toeschouwer mocht zijn en blij liep ik met de uitnodiging weer naar binnen.

Om een lang verhaal wat korter te maken. Op hun bruiloft scheen de zon die dag overvloedig op de familie en gasten neer maar de zon scheen ook in de harten van deze twee mensen. Zij straalde en hij glom zou je kunnen zeggen. De liefde tussen hen beiden was duidelijk zichtbaar en het moest ook voor iedereen voelbaar zijn geweest dat ze elkaar op een dieper niveau hadden gevonden. Hoe mooi dit te zien!

Tussen alle felicitaties door kreeg ik een moment om met ze te spreken. Het eerste wat ze me vertelden kwam nogal bij me binnen want ze zeiden “Zonder tantra hadden we het niet gered!”.
Ze vertelden dat in de begintijd bij mij het niet in hun hoofd was opgekomen om te denken aan trouwen omdat uit elkaar gaan toen meer voor de hand lag en dat ze hier beiden bang voor waren geweest. Ze vervolgden dat ze heel dankbaar waren voor hetgeen ze bij me hadden geleerd en de warmte en passie weer in hun leven terug was gekomen. Ik ontving hun woorden in nederigheid en voelde me blij en wederom vereert dat mijn lessen bij heb mogen dragen aan de basis van hun geluk en dat ik getuige mocht zijn van de viering van hun liefde die dag.

Het is wel 10 jaar geleden dat ze me vertelde ‘Tantra heeft ons gered’ en het is een zin die ik mijn leven zal onthouden. Iedere keer als de zin in mijn hoofd opkomt dan denk ik aan hun geluk en maakt mijn hart weer een klein sprongetje.

Dit verhaal is niet op zichzelf staand want ik zie dat bij veel paren tantra een verrijking van hun liefdesleven geeft. Niet de tantra die je doorgaans wel eens op de tv ziet met smeuïge en sensatiebeluste beelden. Ik bedoel de tantra van het hier en nu, ontdaan van stof, bewust met jezelf en met elkaar. Tantra kan helen en dingen veranderen door oprechte aandacht en tederheid waardoor je hart in rust en veiligheid zich kan openen en liefdesenergie en passie weer dichterbij kan komen.

Namasté,
Shatavari
de bemin godin

Deel dit bericht

Ontdek meer

GEDICHT Zul je mij ook ontmoeten in jou?

Wanneer ik je ontmoet zal ik open en nieuwsgierig,
je zachtjes toelaten omdat ik je streling verken.

Wanneer ik je ontmoet zal ik voor het eerst je gezicht zien,
je liefde herkennen omdat ik al zo vertrouwd met je ben.