Liefde is hét Woord
JE SUIS L 'AMOUR

Liefde is het woord en ook hét antwoord op veel vragen.
Liefde, compassie, vrijheid zijn universele menselijke expressies van ons hart. Hoe mooi zou de wereld nog méér zijn als we dit allemáál met elkaar konden delen? In deze heftige en rumoerige tijd met onmenselijke wreedheden vind ik het een uitdaging om mijn focus soms niet te verliezen… Was liefde niet de reden waarom we hier op aarde zijn?

Door mensen voélen we ons mens en wórden we pas een mens. Alleen in verbinding met anderen kunnen we ons Zelf ervaren en alle lagen van ons hart uitnodigen deze tot uitdrukking te brengen. Maar we kunnen ons hart alleen voor een ander openstellen als je in voldoende mate jezelf hebt geaccepteerd voor wie jij bent zodat je van jezelf kunt houden. Met een gezonde dosis zelfliefde worden we pas menselijk en kunnen we een ander accepteren ongeacht zijn of haar afkomst.

Liefde is zoals ik eerder zei een expressie van het hart. Wanneer je leeft in liefde voor jezelf en voor wie er om je heen zijn, voor wat je doet, dan wórd je één en al liefde en een liefdesmagneet. Dat je dan automatisch liefde aantrekt is mooi meegenomen maar daar gaat het niet om. Liefde geef je zonder te verwachten dat je het terug krijgt. Het grappige is dan dat geven zélfs tegelijkertijd ontvangen wordt als je je hart werkelijk opent voor het universele wonder van liefde wanneer jij jezelf op zielsniveau uitdrukt.

Tantra leert je jezelf totaal te accepteren. Zo ook je seksualiteit en de seksuele energie in jezelf. Als je deze seksuele energie met oefeningen en aandacht met je hart verbindt, dán ontstaat er een groter bewustzijn vervult van liefde. Deze liefde gaat véél verder dan jijzelf, waardoor dankbaarheid voor het leven, mededogen, vrijheid, verbinding tussen mensen en verdraagzaamheid en vergeving dichterbij zullen zijn dan ooit!

“ IK BEN LIEFDE – J E – S U I S – L´ A M O U R “

namasté,
Shatavari

Deel dit bericht

Ontdek meer

GEDICHT Zul je mij ook ontmoeten in jou?

Wanneer ik je ontmoet zal ik open en nieuwsgierig,
je zachtjes toelaten omdat ik je streling verken.

Wanneer ik je ontmoet zal ik voor het eerst je gezicht zien,
je liefde herkennen omdat ik al zo vertrouwd met je ben.

Lees verder »