TANTRA THERAPIE & HEALING

Erkende therapie voor liefde, contact, intimiteit en seksualiteit problemen en verminderd (lichaams)bewustzijn.

Testimonials
Ik voel me door de therapie van Shatavari weer als een levend wezen dat groeit en bloeit. Ik ervaar minder afzonderlijke lichtpuntjes; nu meer organisch in elkaar overvloeiende positieve ervaringen. Dat geeft een ongelofelijk fijn gevoel. Alsof mijn leven opengaat iedere dag meer en meer.
Marco, 62 JR
VERNIEUWDE LEVENSGENIETER - ZEEWOLDE

 Erkende
LICHAAMSGERICHTE EN
LICHAAMSBEWUSTE
THERAPIE & HEALING

Shatavari is naast tantra trainster
erkend lichaamsgericht (trauma) therapeut en door deze combi expert op het gebied van liefde, contact, intimiteit, seksualiteit, (lichaams)bewustijn, levensenergie, stress.

Ze werkt volgens de nieuwste inzichten uit de neuro wetenschap gecombineerd met Oosterse kennis en wijsheid.

Shatavari is onder andere:

Somatic Experiencing practitioner – SE (2014)
Neuro-affectief psychotherapeut – NARM (2016)
Integratief Somatic Psychotherapeut – ISP (2016)
Eye Movement Integration Therapist – EMI (2018)
Resource therapist – RT (2021)

Deze therapieën geeft ze 1 op 1.

Maak ruimte voor Happiness

“Op je weg naar happiness is het regelmatig nodig een klein steentje of rots te verleggen om verder te kunnen en naar je gelukkigste zelf te groeien.”

De therapie die ik geef is een mix van lichaamsbewuste coaching, mindfulness en lichaamsgerichte therapie waardoor je op diepere lagen de survivalpatronen van je mind en body transformeert. Zo verdwijnen of veranderen lichamelijke of geestelijke blokkades en trauma’s sneller, diepgaander en meer blijvend.

Tantra kan helend zijn maar werkt bij trauma’s vaak niet of niet snel genoeg en het effect is op voorhand niet te voorspellen. Verderop vertel ik hier meer over.

Door de lichaamsgerichte trauma opleidingen, het werken met cliënten en mijn persoonlijke ervaringen weet ik op de millimeter wat en hoe de therapieën, je brein en je zenuwstelsel bij blokkades werken en welke vorm we bij jou issues het beste kunnen kiezen.

Alle therapieën die ik geef heb ik voor mijn eigen proces gevolgd en hierdoor de subtiele zachtheid, kracht en snelheid ervan ervaren. Voor mij zijn ze life saving geweest om überhaupt mijn levensenergie en seksuele energie weer terug te krijgen.

Ik vertel je graag HOE ik de sleutel vond op de pagina ‘Over Shatavari’ maar lees graag eerst hieronder verder.

Maak ruimte voor Happiness

De therapie en healing die ik geef is een mix van lichaamsbewuste coaching en lichaamsgerichte therapie waardoor je op diepere lagen de survivalpatronen van je mind en body transformeert. Zo verdwijnen of veranderen lichamelijke of geestelijke blokkades en trauma’s sneller, vollediger en meer blijvend.

“Alle vormen van therapie die ik geef heb ik voor mijn eigen proces gedaan en hierdoor zelf de subtiele zachtheid, kracht en snelheid ervan ervaren. Voor mij zijn ze life saving geweest om mijn levensenergie terug te krijgen. Door de opleidingen en mijn ervaring weet ik op de millimeter wat en hoe de therapieën, je brein en je zenuwstelsel bij blokkades werken en welke we bij jou issues het beste kunnen doen”

Ik vertel je graag HOE ik de sleutel vond op de pagina ‘Over Shatavari’ maar ik raad je aan eerst hieronder verder te lezen.

“Op je weg naar happiness is het regelmatig nodig een klein steentje of rots te verleggen om verder te kunnen om naar je gelukkigste zelf te groeien.

Ik heb al giga rotsformaties verplaatst en dus hoef jij het wiel niet meer uit te vinden om jouw levensrivier vrijer te laten stromen en ik float als een gids veilig naast je”

Je ‘lichaam’ heeft angst en stress, jij feitelijk niet want trauma ontstaat door een lichamelijke biologische reactie. Daarna in een split second ervaar je emoties en volgt je mind. Dat betekent dat er een ander aanpak nodig is met andere diepgaande kennis bij het verwerken van trauma.

Soms kan tantra nog een stap te ver zijn en dan is het eerst nodig om ruimte te maken voor een vrijer leven en om de mooie verdiepende kwaliteiten van tantra voluit te kunnen ervaren.

Zoals het vermogen om te voelen dat je je kunt en wilt verbinden met jezelf en een ander persoon. Bij nare ervaringen of trauma voelt dit vaak onveilig. Het is dan niet wenselijk om je te verbinden door tantra; je komt dan namelijk steeds in het ingesleten spoor van niet pluis of onveiligheid. Dat lost niets op en is onnodig pijnlijk.

Bovendien zou het jammer zijn wanneer jouw nieuwe tantra inspiratiebron als een duik in het frisse water opeens lauw aanvoelt… en je hierdoor voortijdig af zou haken.

Bovendien kan helen van deze nare ervaringen sneller en met nog veel meer bewustzijn door de mix van andere therapieën die ik geef.

Blauwdruk van ervaringen met gevolgen voor body, mind, zelfbeeld en relaties

Nare ervaringen of negatieve emoties laten een blauwdruk met spanning achter in je lichaam. Met name in spieren, bindweefsel, cellen en het zenuwstelsel.

Aangezien je niet alleen een lichaam bent maar ook een hoofd en brein hebt, heeft dit niet alleen gevolgen voor je lichaam, levensenergie en seksuele energie maar ook gevolgen voor je positieve of negatieve gedachten, identiteit, zelfbeeld, liefde en het vermogen om contact te hebben met andere mensen. 

Allerlei geestelijke en lichamelijke klachten en begrepen en onbegrepen (neurologische) symptomen kunnen hierdoor ontstaan. Ook het verminderde vermogen lief te hebben en te genieten van jezelf en een ander. Tantra gaat over verruiming en genieten en dus dit is dan een brug te ver.

Behoorlijk frustrerend
als je hoofd iets anders zegt dan je lichaam doet of voelt

 • Om liefde of genegenheid te uiten en te ontvangen, is het nodig je kwetsbaar op te stellen maar als je hoofd weet dat het veilig is en je lichaam nog niet… Wat doe je dan? Hoe los je dit op?
 • Wanneer je lichaam lijkt te zeggen dat het veilig is maar je krijgt gedachten, beelden of emoties die hier niet bij kloppen, wat doen je dan?
  Hoe ga je hier mee om en hoe zorg je dat ze beiden in tune komen?
 • Wanneer je bijvoorbeeld je hoofd niet uit kunt zetten
 • Wanneer je lichaam niet écht tot rust kan komen
 • Wanneer je voelt dat je veranderd bent door een gebeurtenis kort of lang geleden of
 • Het contact met (een deel van) je lichaam kwijt bent
 • Wanneer je misschien Hoog Sensitief bent HSP
 • Of dat je onbegrepen lichamelijke- of geestelijke klachten hebt óf
 • Wanneer je in ongewenste patronen met je partner verstrengeld zit, wat doe je?
  Hoe kom je dan uit deze dans?  
Testimonials
De positieve ervaringen vormen steeds meer een dikker fundament en die ervaringen duwen me omhoog uit de modder.
Mees – 55
IT SPECIALIST - ALMERE
Testimonials
Ben voor het eerst in mijn leven verliefd! Jouw therapie bracht me een blijvend nieuw leven, zo voelt dat.
Heel erg bedankt Shatavari!
Liset, 25
ORGANISATIE ANALIST - LELYSTAD
Testimonials
Ik wil je nog laten weten dat die paar speciale therapie sessies heel goed hebben gewerkt. Ik merk dagelijks het verschil en heb enorme stappen vooruit kunnen maken ook naar mijn partner. Dank je wel hiervoor!
Astrid - 38
VERPLEEGKUNDIGE – APELDOORN
Tantra als therapie om te helen?

Regelmatig krijg ik de vraag van vrouwen, mannen of stellen die denken dat tantratherapie een oplossing kan zijn voor iets kleins of groots waar ze mee zitten. Tantra als healing en therapie. Tantra kan op wonderbaarlijke wijze dingen helen… maar

Soms kan tantra nog een stap te ver zijn en dan is het eerst nodig om ruimte te maken om de mooie verdiepende kwaliteiten van tantra voluit te kunnen ervaren. Het zou zonde zijn wanneer jouw nieuwe inspiratiebron als een duik in het frisse water opeens lauw aanvoelt… en je hierdoor voortijdig zou afhaken.

Ik heb zelf de helende kwaliteiten van tantra ervaren maar voor mij was dit niet genoeg om op een dieper niveau mijn trauma’s te helen en ik begrijp nu precies waarom dat niet lukte. Zelfs niet met alle aandacht, veiligheid, zachtheid en liefde die tantra mij heeft gegeven.

Hierdoor weet ik nu als geen ander wat de positieve kwaliteiten van tantra zijn en waarom ze helend kan werken maar ook precies wanneer het niet werkt en waarom het soms zelfs contra productief kan zijn en de blokkade alleen maar verergert.

Toch wordt tantra en emotioneel lichaamswerk regelmatig ingezet om te helen! (..)

Dit gebeurt, sorry, omdat de juiste kennis ontbreekt over hoe trauma’s ontstaan en hoe ze op een essentieel niveau in body en mind verwerkt kunnen worden.

Ik ben blij dat ik ook deze sleutel via Somatic Experiencing therapie heb gevonden en misschien ook wel voor jou…

Zodat je leven niet meer geleefd hoeft te worden via overlevingsstrategieën die je ervan weerhouden om dichter bij jouw essentie te komen en van het leven en tantra te kunnen genieten!

Testimonials
Het nieuwe jaar wordt een Timo jaar! Bij mij is nu véél meer ontspanning in mijn leven en m’n lichaam. En by the way ik heb na 3 jaar gedoe voor mezelf gekozen en m’n relatie verbroken.
Timo - 33
PILOOT - BREDA
Testimonials
Je hebt de angel in die 3e therapie sessie eruit gehaald! Sinds die sessie is het heel anders tussen mijn vrouw en mij. Relaxter, meer open en rustiger en we kunnen elkaar eindelijk meer voelen. Ik kan nu de emo’s en boosheid van m’n kids en van mezelf observeren en zit er veel minder snel in. Mijn partner zei ‘Wauw, ik merk echt een heel groot verschil’. (PTSS)
Mees – 55
IT SPECIALIST - ALMERE
Testimonials
M’n lichaam vibreert er van na. Ik voel me krachtiger, liefdevol, zachter en geborgen.
Angela – 45
DRONTEN

Minder genieten
door overlevingsstrategieën,
hoe dan?

Trauma is een gevolg van biologische overlevingsreacties van je zenuwstel om je
vege lijf te redden als het kort of langdurig in nood is. Het heeft de keuze te vechten, vluchten of te bevriezen. Deze (onbewuste en niet altijd voelbare) impulsen en hoge stress, zitten als het ware gevangen in een overlevingsstrategie van het zenuwstelsel; de fight-flight-freeze respons.

Dit is een instinctieve neurobiologische reactie om in levensbedreigende situaties te overleven en met verdediging, bescherming en angst om te gaan. Ook als het niet direct levensbedreigend is maar wel onveilig dan komen deze mechanismen in actie zoals bij langdurige suboptimale leefsituaties.

Aangezien dit alles een instinctieve reactie is waar het brein geen deel aan neemt moet het dan ook opgelost worden waar het begon, namelijk in het lichaam en niet zo zeer in de denkende rationele mind.

Hierom heeft Peter Levine – in zijn jong jaren stress deskundige bij NASA – de uiterst subtiele Somatic Experiencing ontwikkelt die speciaal voor trauma behandeling bedoeld is en geweldig mooi werkt.

Je zenuwstelsel en je zintuigen hebben het nodig te heroriënteren op een uiterst subtiele en geavanceerde manier om niet afgemaakte overlevingsresponses af te kunnen maken.

 Wanneer dit gebeurt dan kan er weer levensenergie vrij komen en kort gezegd dingen in body en mind weer op z’n plek zetten en klachten vervagen of verdwijnen.

Het zenuwstelsel moet zich dus weer veilig gaan voelen om te kunnen ontspannen zodat je totale lichaam en mind uit een alerte stand komt en weer rust kan vinden.

Stapje voor stapje
op weg naar vrijheid

Somatic Experiencing –
trauma   Healing

Als gebeurtenissen té diep verankerd zijn dan is bijvoorbeeld lichaamsgerichte Somatic Experiencing S.E. trauma therapie erg aan te bevelen. Een zachte respectvolle therapie waarbij gevoelde ervaringen en emoties zacht en druppelsgewijs worden verwerkt in plaats van dat ze er heftig worden uitgegooid. Dit is voor veel mensen té heftig voor het systeem (brein en zenuwstelsel) waardoor het onbewust onveilig voelt en weer ‘op slot’ gaat.

Bij deze therapie is het niet nodig de gebeurtenis volledig te vertellen en dus te (her)beleven. We bouwen langzaamaan een fundament om de activering (emoties, lichamelijke reacties) te kunnen dragen als we aan de randjes van de gebeurtenis knabbelen en soms voorzichtig een stapje naar het midden maken.

Bij Somatic Experiencing gaat het er om de activering van de gebeurtenis op een heel rustige en bepaalde manier uit het systeem (mind-zenuwstelsel-lichaam) te releasen waardoor de onderliggende bewuste of onbewuste activering of angst wordt verminderd. Hierdoor kunnen processen weer optimaal stromen, neemt levensenergie en het vermogen om te genieten toe.

Voor heel veel heftige – en minder heftige gebeurtenissen of naweeën van ervaringen is Somatic Experiencing in te zetten dus waarschijnlijk ook voor jou.

Ik kan door je telefonisch kort te spreken inschatten of Somatic Experiencing een goede start kan zijn bij de behandeling of dat ik iets anders uit mijn box aan therapieën aanbeveel. Vraag me gerust.

Testimonials
Ik voel me als een levend wezen dat groeit en groeit. Minder afzonderlijke lichtpuntjes; nu meer organisch in elkaar overvloeiende positieve ervaringen. Dat geeft een ongelofelijk mooi gevoel. Alsof mijn leven opengaat iedere dag meer en meer.
Marco – 65
NIEUWE LEVENSGENIETER - ZEEWOLDE
Testimonials
Lieve Shatavari. Wat heb ik genoten vandaag bij je!! Echt super, ik geniet nog na. Liefs, –
Frederique – 54
HYPNOTHERAPEUT - DELFT
Testimonials
Ik voel me een SUPER NOVA. Als een bloem die zich zonder te sluiten iedere dag weer als een super nova opent en opent en opent.
Ella – 41
TANDARTSASSISTENTE - BEEMSTER

Totale aanpak

Mijn total therapie bevat een mix van minstens 5 therapieën waaruit ik kan kiezen.
Ze zijn vrijwel allemaal gebaseerd op nieuwe inzichten vanuit de neurowetenschap
waaronder Somatic Experiencing van Peter Levine. De een werkt meer
bottum up (via het lichaam naar je mind) en de andere meer
top down (via de mind naar je lichaam). Weer een ander is integratief
en werkt meer energetisch op verschillende levels.

Zo is er vaak een mogelijkheid om je ervaringen te verwerken
op een manier die bij je past.

Snelle therapie
Eén van deze vijf is een redelijk snelle therapie die voorbijgaat
aan ego of weerstand en waarbij je op multi-sensorisch niveau
trauma’s diep verwerkt. (geen EMDR of EFT). Angst of hoge
stress gaat geregeld in één sessie van een activering 9 naar een 3 of 2, zelfs bij PTSS.

Ik combineer deze doorgaans met Somatic Experiencing waaruit ik als basis werk.

Meerwaarde
Door mijn persoonlijke ervaringen met tantra, levensenergie en trauma kan ik op
verschillende lagen dingen aanraken, openen en bruikbare ideeën en inzichten geven
naast verbanden in een groter of ander perspectief laten zien.

Hoe ik werk
Ik werk vanuit positiviteit en wat (nog) mogelijk is in plaats van de pijn of het ongemak
alleen maar te benadrukken en daar in het werk steeds maar op te focussen. Dit wil
niet zeggen dat het proces pijnloos en dat we dingen uit de weg gaan maar het
issue of trauma wordt draagbaar, hanteerbaar en steeds flexibeler om naar
een lichtere staat te veranderen. We werken ook met positieve bronnen
en knabbelen als het ware aan de randen van het trauma en gaan
nooit zomaar ineens naar het midden.

Het werkt bij o.a. : shocktrauma, jeugdtrauma, meervoudige- en complex trauma. Bij Post Traumatisch Stress Stoornis PTSS, angsten, boosheid, agressie of onbegrepen emotionele- geestelijke-, lichamelijke- of neurologische klachten (trillingen, schokjes of trekimpulsen van bijvoorbeeld nek, hoofd, armen of benen), HSP etc.

Kijk hieronder of je jouw klacht herkent en indien niet dan kun je me vragen of ook jouw klacht met één of meerdere van de vijf verschillende therapieën door mij te behandelen zijn.

Therapie werkzaam bij

Mijn aanpak geeft regelmatig goede resultaten bij emotionele- geestelijke- en lichamelijke blokkades of trauma zoals:

 • blokkade of trauma op liefde, contact, intimiteit
 • blokkade op levensenergie, seksuele energie
 • te weinig lichaamscontact; veel in hoofd zitten
 • seksuele blokkade / seksuele problemen
 • seksueel misbruik of nare ervaringen met seks
 • grensoverschrijdende #meetoo ervaringen
 • stress – altijd alert zijn of altijd ‘aan’ staan
 • onbegrepen (vage) geestelijke klachten of gedachten
 • onbegrepen (vage) lichamelijke klachten of verschijnselen
 • HSP en Hoge sensitiviteit
 • PTSS Post Traumatisch Stress Syndroom
 • PDS – Prikkelbare darm syndroom (IBD)
 • kleine angsten en grote angst
 • hyperventilatie
 • irritatie – boosheid – agressie
 • depressiviteit of neerslachtigheid
 • wazigheid, concentratie problemen
 • dissociatie – vormen van
 • hevige vermoeidheid – uitgeput voelen
 • ongewenste gedachten en dwangmatige patronen
 • zelfbeeld en zelfvertrouwen
 • identiteitsproblemen
 • hardnekkige relatie patronen
 • verlatings- bindingsangst
 • onveilig of onvrij voelen in lichaam of in bepaalde situaties
 • je bent jezelf niet meer en je weet niet waarom

Positief, licht en transformerend

Ik ben therapeut met lichte ‘peut’ ;- ) en gepaste humor en ga voor transformatie en blijvend resultaat.
Ik gebruik een mix van lichaamsbewuste coaching en lichaamsgerichte therapie die voorbijgaan aan cognitieve therapie of gangbaar emotioneel lichaamswerk.

Erkende lichaamsgerichte Trauma Therapie

Als gecertificeerd lichaamsgericht trauma therapeut en expert op het gebied van contact, intimiteit, life energy en stress geeft Shatavari sinds 2012 erkende therapie sessies. Ze volgde hiervoor 7 jaar studies en doet regelmatig nieuwe scholing en cursussen.

Ze combineert Oosterse wijsheid vanuit haar jarenlange ervaring met tantra mét Westerse kennis vanuit de neuro wetenschap op het gebied van coaching, therapie en veranderprocessen.

Shatavari geeft stress reductie therapie en ze is gediplomeerd traumatherapeut volgens de nieuwste lichaamsgerichte neuro trauma therapieën waaronder de methode van Peter Levine – Somatic Experiencing therapie als ook Neuro Affectieve Therapie van Larry Heller gebaseerd op inzichten uit de neurobiologie en lichaamsgerichte neurowetenschap.

Ze is Somatic Experiencing Practitioner S.E.P. 2014 en deed de 3 jarige S.E. Advanced opleiding. Shatavari is blijvend bezig met het volgen van specialisaties in Nederland en in het buitenland voor het behandelen van levensgebeurtenissen met impact die een verwonding of trauma hebben achtergelaten. Ze deed meerjarige opleidingen en kan kiezen uit meer dan de traumatherapieën hieronder zoals:

 • Somatic Experiencing practitioner – SE (2014)
 • Neuro-affectief psychotherapeut – NARM (2016)
 • Integratief Somatic Psychotherapeute – ISP (2016)
 • Eye Movement Integration Therapist – EMI (2018)
 • Resource Therapist – RT (2021)
 • Healing Touch en Therapeutic Touch therapist
 • Expert in Contact, Liefde & Intimiteit door tantra (1998)
 • Life energy & Stress expert door de combinatie van tantra, energiewerk en neuro therapie.

   

FREQUENTIE SESSIES:
1 keer per 3 á 4 weken of indien gewenst wekelijks.

OVERLEG:
Voor dit healing en therapie traject kies ik de best passende therapie. Uiteraard in overleg met jou.

INTAKE: Van tevoren hebben we elkaar over de telefoon al gesproken en een kort intakegesprekje gehad. Tijdens de eerste sessie hebben we een uitgebreider gesprek gecombineerd met een sessie.

BOEKEN & TariEF

Wil je eens vrijblijvend van gedachte wisselen of mijn healing & therapie iets voor jou is?

Wat ik voor jou kan betekenen hierin?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Je kunt me bereiken op 06-587 343 of stuur een e-mail of sms dan plannen we een telefonisch gesprek of Zoom call in.

PRAKTISCH

BOEK HIERONDER
JOUW HEALING & THERAPIE TRAJECT

TARIEF Healing & THERAPIE:

Je kunt per losse sessie afspreken of een traject van
7 sessies. Een traject levert een winstvoordeel en tijdsvoordeel en bied garantie voor een vaste plek met een vast tijdstip en vaste dag per week / 3 weken of 1 x per maand.

Van tevoren hebben we elkaar over de telefoon al gesproken en een kort intakegesprekje gehad.

De eerste afspraak is een combinatie van een uitgebreidere intake indien dat nodig is, gecombineerd met een sessie.

Een sessie tijdens een traject duurt 2 uur afhankelijk van de mix die we kiezen.

Ik kies altijd de meest effectieve en snelst werkende combinatie van behandelingen die bij jou past. Uiteraard in overleg met jou.

 • Een losse sessieprijs of combi met intake is € 120,– per uur.
  1,5 uur of langer is aan te bevelen.
 • Voor een Healing & Therapie traject van 7 sessies is mijn tarief € 1.440,–  De sessietijd is 2 uur en een uitloop daar doe ik met een traject niet moeilijk over. 😉

  Boek hieronder je therapie traject, een losse therapie sessie en/of stel je vraag.

N.B.

In de ruimte staat een stille luchtreiniger die 99,9% stofdeeltjes, bacteriën en virusdeeltjes zuivert met een HEPA filter,
UV-lamp en ionisator zonder ozon. Kijk ook even hier bij ‘Corona’ voor de omgangsvormen en hygiëne regels die ik hanteer >>