Het hogere plan van liefde

Misschien ken je dat gevoel wel dat je tijdens hele speciale en intieme momenten je super verbonden voelt met iets groters dan jijzelf.

Noem het God, kosmos of universum of desnoods toeval maar het gevoel dat je hebt is levensecht, herkenbaar en tegelijkertijd anders en out of your box. Een ronduit magische ervaring waarin je je heel dichtbij iets groters voelt en er onderdeel van uitmaakt. Een samensmelting van één en alles.

Heb je wel eens zoiets in je hand gehad wat voelt als het universum? Een samensmelting van alles? Zo dichtbij dat je het bijna kan aanraken? Iets waarin alle kleuren van de regenboog in opgesloten liggen en alle tegenstellingen samensmelten? Koel en warm tegelijk? Keihard en fluweelzacht. Waarvan de schittering oogverblindend mooi is en van een onbeschrijfelijke schoonheid? Iets waarin triljoen jaar wijsheid verscholen ligt en die terug te vinden is als een puur en tastbaar sieraad.

Een diamant is als het universum.
Een diamant is een magische samensmelting van natuurkundige wetmatigheden van het universum die haar schoonheid in deze vorm aan de wereld toont. Zo’n glimmertje is een soort micro- en macro-kosmos ineen. Mocht je de kans krijgen bekijk deze dan eens met een loep. Zo’n steentje is een wereld op zich. Je ziet er allerlei mooie kleuren en ook oneffenheden in opgesloten liggen. ‘Inclusions’ – insluitsels heten deze officieel. Hoe minder oneffenheden in een diamant hoe zuiverder en kostbaarder. Je leest straks waarom ik dit vertel.

Tantra is als een schitterende diamant.
Tantra kun je vergelijken met een diamant. De beschrijving van een diamant komt dicht in de buurt wat tantra en liefde in spirituele vorm is.

Net als zo’n glimmertje laat tantra alle facetten van liefde schijnen én iedere keer ontdek je weer een volgend fascinerend facet van jezelf, van je geliefde en de toevallige wetmatigheden van het universum.

Er gaat nóg een vergelijking op met tantra en een diamant.
Bij een diamant wil je onzuiverheden uitsluiten omdat ze dan kostbaarder wordt.
In tantra is dit nét andersom!

 

In tantra is dit dus net andersom.
Tantra sluit niets uit maar sluit álles in! Hoe meer je zonder oordeel en vanuit liefde het leven omarmt hoe zuiverder, rijker en waardevoller het leven wordt.
Want tantra omarmt álles in het leven, zowel licht als donker. Zo omarmen we de mooie en minder mooie dingen van het leven en proberen ze te accepteren zoals ze zijn want zonder donker is er geen licht, zonder begrenzing geen ruimte en zonder kosmos geen aarde.

Eén is alles en álles is één.
Dus ook in ons mensen vinden we ook de tegenstellingen zoals licht en donker terug. De tegenpolen van yin en yang – van vrouwelijk en mannelijk. We dragen beide kwaliteiten in ons en door beide polen in jezelf te erkennen en te omarmen worden ze verbonden en één met elkaar. Zo dragen we als het ware het universum in onszelf als een goddelijke vonk die ons vanuit liefde met andere aardse goden en godinnen verbindt. Eén met al en al met één.

Prachtig vind ik het hoe een diamant tantra, liefde en de eenheid van het universum zo mooi kan weerspiegelen als je er vanuit een spirituele blik naar kijkt.

In de liefde zijn er geen wetten maar één is er wel.
Koester de kostbare diamant van liefde maar houd haar niet bij je want deze schoonheid is om te omarmen maar zeker om te delen. Hierdoor wordt haar schittering steeds groter!

Deel dit bericht

Ontdek meer

Wat is tantra?

GEDICHT Zul je mij ook ontmoeten in jou?

Wanneer ik je ontmoet zal ik open en nieuwsgierig,
je zachtjes toelaten omdat ik je streling verken.

Wanneer ik je ontmoet zal ik voor het eerst je gezicht zien,
je liefde herkennen omdat ik al zo vertrouwd met je ben.