Het hogere plan van liefde

Misschien ken je dat gevoel wel dat je tijdens hele speciale intieme momenten je super verbonden voelt met iets groters dan jijzelf.

Noem het God, kosmos of universum of desnoods toeval maar het gevoel dat je hebt is levensecht, herkenbaar en tegelijkertijd anders en out of your box. Een ronduit magische ervaring waarin je je heel dichtbij iets groters voelt.

Heb je wel eens iets groters als het universum in één hand gehad? Zo dichtbij dat je het kon aanraken? Iets waarin alle kleuren van de regenboog in opgesloten liggen en alle tegenstellingen samensmelten? Koel en warm tegelijk? Keihard en fluweelzacht. Waarvan de schittering oogverblindend mooi is en van een onbeschrijfelijke schoonheid? Iets waarin triljoen jaar wijsheid verscholen ligt en die terug te vinden is als een puur en tastbaar sieraad.

Tantra is als een schitterende diamant
De beschrijving van een diamant komt dicht in de buurt wat tantra en liefde in spirituele vorm is.

Een diamant is een samensmelting van magie en de onbegrijpelijke wetmatigheden van het universum die haar schoonheid in deze vorm aan de wereld toont.

Zo’n glimmertje is een soort micro- en macro-kosmos ineen. Mocht je de kans krijgen kijk dan eens met een loep in zo’n schitterend steentje dan zie je er allerlei mooie kleuren en oneffenheden in opgesloten liggen. ‘Inclusions’ – insluitsels heten deze officieel. Hoe minder ervan in een diamant hoe zuiverder en kostbaarder.

In tantra is het net andersom, hoe meer je insluit hoe rijker, zuiverder en meer waardevol het leven vanuit liefde wordt.

Alles is één en één is alles
Tantra sluit ook niets uit maar sluit álles in. Ze omarmt álles in het leven, zowel licht als donker. We dragen beide tegenstellingen in ons en worden we één. Zo omarmen we de mooie en minder mooie dingen van het leven en proberen ze te accepteren zoals ze zijn want zonder donker is er geen licht, zonder kosmos geen aarde.

In onszelf vinden we ook de tegenpolen van yin en yang – vrouwelijke en mannelijk terug. Door deze kwaliteiten in jezelf te erkennen en te omarmen zijn ze verbonden en één met elkaar. Zo dragen we het universum in onszelf als een goddelijke vonk die ons vanuit liefde met andere aardse goden en godinnen verbindt.

Prachtig vind ik het hoe een diamant tantra en liefde zo mooi kan weerspiegelen als je er vanuit een spirituele blik naar kijkt. Koester liefde maar houd haar niet bij je want deze schoonheid is om te omarmen maar zeker ook om te delen. Hierdoor wordt haar schittering steeds groter.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ontdek meer

Liefde-is-het-woord-je-suis-l-amour
Wat is tantra?

Tantra en mijn LoveStyle

Tegenwoordig is tantra heel iets anders dan eeuwen (5000 v.C) geleden. De oude Oosterse weg van tantra vergde intensieve aandacht, discipline en hogere yoga-beoefening. In het Westen krijgen liefde, intimiteit, genieten en seksualiteit met name de nadruk in de tantra van vandaag. Er zijn verschillende stromingen in tantra.

Het-hogere-plan van liefde
Wat is tantra?

Het hogere plan van liefde

Misschien ken je dat gevoel wel dat je tijdens hele speciale intieme momenten of seks je super verbonden voelt met iets groters dan jijzelf.