Tantra en mijn
LoveStyle

Tegenwoordig is tantra heel iets anders dan eeuwen (5000 v.C) geleden. De oude Oosterse weg van tantra vergde intensieve aandacht, discipline en hogere yoga-beoefening. In het Westen krijgen liefde, intimiteit, genieten en seksualiteit met name de nadruk in de tantra van vandaag. Er zijn verschillende stromingen in tantra.

Mijn lovestyle is tantra zonder rigide regeltjes en ingewikkelde yoga-standjes. Ik gebruik lichtere vormen van yoga, beweging-ademhaling-bewustzijn-meditatie, mindfulness, aanraakoefeningen, massage e.d. maar op een toegankelijke, praktische en speelse manier. Je zult ontdekken dat spiritualiteit niet een sausje is wat je ergens over heen gooit maar dat het in ieders van ons aanwezig is als je meer in contact komt met je essentie.

Liefde, verbinding, bevrijding en ruimte voor jezelf en in jezelf daar gaat tantra over. Tantra geeft regelmatig een gevoel van vrijheid zonder dat dat betekent dat álles maar moet, mag en geoorloofd is. Respect voor je eigen grenzen, manier en tempo van groei en wederzijds respect voor de mensen om je heen zijn wat mij betreft essentieel.

In tantra moet niets en hoeft niets en bij mij moet er dus ook niets. Bloot zijn is voor tantra niet essentieel, alleen voor sommige oefeningen of massages uiteraard wel errug handig.

De hele wilde verhalen over tantra die mensen expres vér uit hun comfortzone brengt, is niet de manier waarop ik tantra beleef en wil geven. Ik denk dat dit niet bijdraagt aan innerlijke groei en opening en dat zul je bij mij dan ook niet vinden.
Máár, dat neemt niet weg dat tantra spannend is en je wellicht wat schroom ‘moet’ overwinnen in een aantal onbekende stappen (stapjes) die je neemt.

Wanneer mensen eenmaal de eerste stap zetten om iets met tantra te doen, dan hebben ze vaak het gevoel éindelijk thuis te komen: ‘Had ik dit maar ’tig’ jaar geleden ontdekt!’ hoor ik regelmatig als reactie.

Liefs, namasté,
Shatavari

Deel dit bericht

Ontdek meer

Wat is tantra?

GEDICHT Zul je mij ook ontmoeten in jou?

Wanneer ik je ontmoet zal ik open en nieuwsgierig,
je zachtjes toelaten omdat ik je streling verken.

Wanneer ik je ontmoet zal ik voor het eerst je gezicht zien,
je liefde herkennen omdat ik al zo vertrouwd met je ben.