Home page | Wat is tantra? | Tantra Shop | TANTRA-ADVERTENTIES | Information in English | LoveLetter-nieuwsbrief | Contact- E-mail

> Thema's Belevingsmiddagen

Tantra kennismakings workshop

Voor Paren, Singles/Alleengaanden
(verder) 'Kennismaken met Tantra' beginners/semi-beginners


Belevingsmiddag om(verder) kennis te maken met tantra.
Deze workshop is een mooie manier om kennis met tantra te maken óf wat verder aan tantra te snuffelen. Ze zijn leuk en toegankelijk om te ervaren wat tantra kan zijn. Als je het verlangen voelt je wezenlijk te verbinden met het Nu, jezelf, je partner en (eventueel) de harten van andere mensen. Deze workshops zijn toegankelijk voor paren en singles en anders staat het aangegeven.

Je maakt kennis of verdiept je eventuele tantra ervaring door laagdrempelige (energie)-oefeningen, technieken, speelse en leuke tantra-oefeningen, dans, beweging, een klein ritueel en meditatie. Door bewust stil in jezelf te worden en in het moment - (het NU) - te zijn, kun je pas 'luisteren' naar jezelf en de ander. In tantra speel je met verschillende dingen zoals je bewust worden wanneer je je meer of in mindere mate verbind met iemand, het ervaren van je grenzen, je gevoel van vrijheid, spelen met energie, genieten van jezelf, je vrouw- en man-zijn, je partner, anderen, het leven!

Je gebruikt een aantal 'tantrasleutels' - waaronder adem en beweging - die je alleen, twee aan twee of samen doet. Met deze sleutels kom je meer in contact met jezelf en je hart en maak je kennis met hoe je dit met je sensuele- en seksuele-energie verbindt. Hoe dat gaat? Tantra kun je niet uitleggen, dat kun je alleen ervaren. We kunnen zeggen dat je in contact komt met een natuurlijke flow. Dat voelt in het begin wellicht onwennig maar later vaak fijn, veilig en vertrouwd. Net als zoveel dingen die je leert is de spreuk 'oefening baart kunst' hier ook van toepassing.OPBOUW VAN DE WORKSHOP
Je maakt kennnis met tantra - praktisch en ook spiritueel.
Het eerste deel van de middag is gericht op jouw lichaamsbewustzijn. De mate van waarneming van jouw lichaam, je houding, energie. Dit doen we aan de hand van een aantal tantrische speelse energie- en 'mindfulness' oefeningen en door de chakra's (energiecentra) zachtjes wakker te maken.
Je maakt door oefeningen non-verbaal contact met elkaar en gedurende de workshop ervaar je als basis steeds meer het tantrisch bewustzijn waarin de energie van het hart en het gevoel van liefde centraal aanwezig is.

Theepauze.

Het tweede deel van de middag maak je kennis met één van de tantrische manieren om je energetisch te verbinden met je partner. Je maakt ook kennis met het opwekken van 'seksuele energie' (met je omslagdoek aan) en deze te verbinden met je ‘hart energie’. Dit doen we door middel van beweging, ademhaling en visualisatie. Daarna verbind je deze energie met je partner.

Paren doen de oefeningen alleen met elkaar. Indien je niet als paar deel neemt maar als single/alleengaande vrouw of man dan vormen ze een 'gelegenheidspaar' voor deze workshop. Er zijn evenveel vrouwen als mannen nodig om mee te kunnen doen. Als single/alleengaande verneem je een week van te voren of je definitief aan deze workshop deel kunt nemen.


>> Testimonials van onze laatste introductie workshop.

Awakening of Your Senses & Massage

Zaaaaaaacht genieten!

Voor Paren, Singles/Alleengaanden
(verder) 'Kennismaken met Tantra' beginners/semi-beginners

Belevingsmiddag om
(verder) kennis te maken met tantra.
Zintuigen zijn de deuren tot je emoties en openen je vermogen om te genieten. 'Raak' je ze aan dan zullen de 'deurtjes' geleidelijk opengaan en je in contact brengen met je levensenergie, je sensualiteit en hartsverlangen. Onze workshop geeft je een sensuele beleven van je fysiek, energetisch en spirituele lichaam. In een veilige en respectvolle omgeving worden je vijf zintuigen op tantrische wijze zachtjes wakker gemaakt, uitgedaagd en verwend. Zien, horen, ruiken, proeven, voelen. Een subtiele verwenmiddag...


OPBOUW WORKSHOP
Je begint deze ontspannen Belevingsmiddag met ontvangen van een door de leiding gegeven 'Awakening of the senses' door het één voor één wakker maken van je zintuigen. We kunnen alvast verklappen dat we je onder andere met een veer zullen strelen en je zullen onderdompelen in heerlijke geuren. We hebben nog andere dingen in petto waardoor je zachtjes ontwaakt. Daarna vervolgen we met een subtiele massage die je waarschijnlijk intenser zult beleven omdat je zintuigen meer open zijn gaan staan. Deze massage geef je aan en ontvang je terug van je mededeelneem(st)ers. We begeleiden dit zodat je je veilig en geborgen zult voelen. Seksuele handelingen zijn niet gewenst en toegestaan.

Een prachtig gedicht om je te inspireren voor de 'Awakening Senses' workshop

Ik zal je strelen met schoonheid
Die je ogen laat dansen van geluk
Ik zal je verleiden met geuren
Die je neus drenken in genot
Ik laat je watertanden
Tot je tong siddert en beeft
Ik zal je strelen met geluid
Tot het zindert en zingt in je oor
Ik zal je lichaam beroeren
Met watervalmuziek
En je schoonheid tooien met
Gouden armbanden en honing en parfum
En als je alles hebt ervaren
Als al je zintuigen aan bod zijn geweest
Als je geest van de sterren op goddelijke wijze verbonden is
Met je lichaam van de aarde
Dan weet je wat sensualiteit is...

Spelen met Vrouw- Man-energie

Spelen met vrouw- en man-energie.

Voor Paren, Singles/Alleengaanden
(verder) 'Kennismaken met Tantra' beginners/semi-beginners

Belevingsmiddag om
(verder) kennis te maken met tantra.
Wat is dat vrouwelijke en mannelijke energie? Wanneer kunnen ze contact maken, samenkomen en versmelten?
Wáár vinden zachtheid, kracht en sensualiteit elkaar? Schuilt er kracht in zachtheid? Hoe vind je je eigen mannelijke- of vrouwelijk-pool en hoe vinden we elkaars tegenpolen.
Hoe versmelten deze energieën?

Door wat theorie en bovenal leuke speelse oefeningen en structuren krijg je meer 'feeling' met deze onderwerpen, meer inzicht en mogelijk antwoorden voor jezelf. Je ervaar de verschillen en overeenkomsten en ondekt en voelt je
eigen vrouwelijke en mannelijke kracht, zachtheid en sensualiteit.

Verwenworkshop 'Be my Valentine'

VERWENWORKSHOP 'BE MY VALENTINE' geven we ieder jaar in februari speciaal voor Valentijngeliefden. Een luchtige middag o.a. samengestelde uit diverse thema's van onze eerder gegeven Belevingsmiddagen inclusief een zinnestrelende massage van het hele lichaam. Natuurlijk met liefdevolle oefeningen, een verbindende meditatie en een mooi ritueel om jullie samenzijn en liefde te vieren in tantrische verbinding. Als bonus ontvangen jullie naast de massage olie die we gebruiken een lief valentijnscadeautje.

Voor Valentijngeliefden / gelegenheidsparen - (semi)-beginners.
Euro 55,-- per persoon.

>> LEUK, WE SCHRIJVEN ONS HIERBIJ IN

Aanraken en Geraakt worden

Voor Paren, Singles/Alleengaanden
(verder) 'Kennismaken met Tantra' beginners/semi-beginners

Belevingsmiddag om
(verder) kennis te maken met tantra.

In deze laagdrempelige maar niet minder diepgaande workshop, geven we je respectvolle en speelse aanraak- en contact-oefeningen voor hartsverbinding en verdieping van de aanraking. In het hier en nu aanwezig (leren) zijn, zijn uitgangspunten om helemaal te kunnen geven of te ontvangen en je te openen voor je eigen of elkaars essentie. We doen hiervoor oefeningen en een meditatie. Bij de aanraakoefeningen heb je de keuze om de blote huid aan te raken of de omslagdoek. Het betreft geen massage maar op een andere manier contact maken.

Masseren met Hart & Ziel

.

Voor Paren, Singles/Alleengaanden
(verder) 'Kennismaken met Tantra' beginners/semi-beginners

Belevingsmiddag om
(verder) kennis te maken met tantra.
'Need we say more?' Misschien toch een tipje van de sluier oplichten?
Een heerlijke massage van je lichaam mét zintuigelijke verwennerij! Volledig in het nu en vanuit je hart geven en ontvangen, spelen met overgave en controle.


Je kunt twee aan twee masseren of kleine groepjes vormen waarin je bijvoorbeeld een 4-, 6-, of 8-handenmassage ontvangt. Van te voren maak je kenbaar hoe je gemasseerd wilt worden. Bijvoorbeeld 'heel zachtjes'; alleen handen neerleggen en verleggen; mét of zonder olie; afwisselend hard of zacht en welke plekjes je wél of juist niét gemasseerd wilt hebben.
We zorgen ervoor dat iemand van de leiding of assistentie met een groepje meedoet om eventueel te begeleiden.

We dragen een omslagdoek als het niet functioneel is om (deels) bloot te zijn en respecteren ieders grenzen! Wij zorgen als altijd voor veiligheid in de groep; geen seks!

  TantraLife - Tantra.nl - Tantra & Seksueel Bewustzijn © 2001, voor Kennismaking of Verdieping, vol liefde, intimiteit en spiritualiteit.
| tantra massages | tantra-massage-cursus | workshops | cursussen | trainingen | coaching | lichaamsgerichte relatietherapie | traumatherapie | healing |