Home page | Wat is tantra? | Tantra Shop | TANTRA-ADVERTENTIES | Information in English | LoveLetter-nieuwsbrief | Contact- E-mail

Ervaring De flow van een vrouw

Ervaring van deelneemster: 'De flow van een vrouw'

Tantralife (tantra.nl) organiseerde in de zomer van 2014 een workshop voor vrouwen, aangekondigd als:
'(Her)ontdek de natuurlijke flow van vrouw zijn'.

'Een 2-daagse tantra workshop voor vrouwen om de verbinding van jouw vrouw zijn tussen hemel en aarde te bevestigen of te herstellen en één te zijn met al wat er is.'


Een roos met vertrouwen

Zaterdagochtend stap ik de auto in met de TomTom ingesteld op het centrum voor nieuwe spiritualiteit en levenskunst Lichtfontein in Appelscha. Een aantal weken geleden kreeg ik per email een aankondiging van deze workshop. Al jaren heb ik het verlangen een Tantra workshop te volgen en voor ik het wist, had ik me aangemeld en zit ik in de auto op weg naar iets wat me de stuipen op het lijf jaagt.

Bijna twee uur verder, loop ik het gebouw van de Lichtfontein binnen. Een vrouw komt naar mij toegelopen met een vriendelijk en open gezicht. 'Je komt voor het weekend?’. Ik knik. ‘Kleed je maar om.'. Ik pak mijn lungi uit mijn tas en doe, zoals vooraf bekend gemaakt, afgezien van mijn ondergoed, mijn kleding uit en knoop de doek om mijn lichaam heen. Met mijn notitieboekje loop ik achter de vrouw aan en kom terecht in een zaal met hoge plafonds. De lucht is gevuld met wierook. Links in de zaal staat een tafel waar de groep zit, allen gekleed in lungis met prachtige kleuren. De groep bestaat uit tien vrouwen en twee begeleidsters.

We worden verzocht midden in de zaal in een kring te komen zitten. Er liggen gymmatten op de grond met op elke mat twee meditatiekussentjes. Iedereen zoekt een plekje uit.
In het midden van de groep staat op de grond een vaas met rozen. Iedereen mag een roos pakken. Aan iedere roos hangt een kaartje met een woord. Op mijn kaartje staat vertrouwen.


Hartchakra
De eerste dag staat in het teken van het Hartchakra. We doen verschillende meditaties, yogahoudingen en we dansen. Door de subtiele aard van deze oefeningen kunnen we ons langzaam kwetsbaar opstellen. In de ochtend doen we een groepsopdracht waardoor mijn vertrouwen wordt gewekt.

We worden opgedeeld in twee groepen van vijf. Ik ging als eerste en moest gaan staan. De andere vier namen plaats om mij heen. Eén persoon voor mij, één persoon achter mij en twee personen naast mij. Allemaal met hun gezicht naar mij toegekeerd. Degene voor mij houdt met haar handen mijn hoofd vast. Degene achter mij gaat met haar buik tegen mijn billen staan. De twee naast mij pakken ieder een arm. Nu komen alle vier de vrouwen in beweging. Ik moet me overgeven en doen alsof ik in het water hang en word meegevoerd door de stroming. Ik vind dit een heerlijk gevoel en voel me vrij.

Het valt iedereen op dat de energie in de groep verandert gedurende de dag. De wat onwennige start maakt plaats voor een warm en vertrouwd gevoel binnen de groep. Hierdoor is het tijdens de theepauzes en de lunch erg gezellig.

De middag is gevuld met meer meditaties en oefeningen in groepsverband met als afsluiter een massage.

Na de afscheidsgroet kleedt iedereen zich om. De vrouwen die ik heb leren kennen in hun lungi, staan nu voor mij in hun eigen kleding. Niemand draagt de kleding wat ik bij hun had verwacht. De vooroordelen die ik normaal zou hebben bij hun uiterlijke vertoon, schieten voorbij in mijn hoofd en lachend laat ik ze gaan.

Voldaan en moe rijd ik naar mijn slaapplek. Ik eet wat en val om 21.00 als een blok in slaap.


Verbinding tussen hart en seksualiteit
De volgende ochtend rijd ik met een zacht gevoel van binnen weer richting de Lichtfontein. Het warme bad dat ik gisteravond achter me heb gelaten, stap ik nu met een glimlach weer in. Wat een prachtige groep is dit.

Deze dag gaan we ons voornamelijk bezig houden met het tweede chakra: het Heiligbeenchakra. Dit chakra staat onder andere voor seksualiteit. Gisteren hebben we onze harten geopend, nu is het tijd om verbinding te maken met onze seksualiteit.

Al snel wordt duidelijk dat we met een andere energie bezig zijn deze dag. Hoe we de dag ervoor nog met z’n allen aan de tafel thee hebben gedronken, zoekt iedereen nu een eigen plekje tijdens de pauzes om na te voelen en te schrijven over de ontwikkelingen. Wederom brengt de dag meditaties, yoga en groepsoefeningen. Voor mij voelt alles als overgave, loslaten en jezelf zijn. We maken geluid, bewegen en raken ons lichaam aan. Bij mij brengt dit de nodige tranen van blijdschap, heling of verdriet.

Na de afscheidsgroet staan we in een kring en omsluiten we elkaar in een grote omhelzing. De energie is prachtig en open.


Nieuwe reis
Op mijn kaartje stond vertrouwen en vertrouwen heb ik ervaren dit weekend. Angst voor wat er komen gaat of sterk moeten zijn om mezelf staande te houden, heeft plaatsgemaakt voor warmte, zachtheid en rust.
Mijn verlangen is eindelijk realiteit geworden en ik weet nu dat dit het begin is van een prachtige nieuwe reis met nieuwe verlangens.


Liefs, M


>> meer testimonials over o.a. Vrouwentantra.

  TantraLife - Tantra.nl - Tantra & Seksueel Bewustzijn © 2001, voor Kennismaking of Verdieping, vol liefde, intimiteit en spiritualiteit.
| tantra massages | tantra-massage-cursus | workshops | cursussen | trainingen | coaching | lichaamsgerichte relatietherapie | traumatherapie | healing |